Skip to content Skip to footer

ECO FAIR i ENERGETIKA se približavaju

Beogradski Sajam će od 28. do 30. novembra 2023. godine biti domaćin XIX Međunarodnog sajma ekologije, zaštite životne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR, kao i XVIII Međunarodnog sajma energetike – ENERGETIKA.

Ova privredno-edukativna manifestacija očekuje se s velikim nestrpljenjem, donoseći u prvi plan teme kao što su “zelena ekonomija“, industrija reciklaže i upravljanje otpadom.

EcoFair, kao deo ove prestižne manifestacije, posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim naglaskom na “zelenu ekonomiju“.

Ova oblast obuhvata različite aspekte, uključujući zemljište, vazduh, vodu, prirodne resurse, reciklažu, komunalnu opremu, razne vrste ekoloških usluga, kao i primere dobre prakse lokalnih samouprava i nevladinog sektora u oblasti zaštite životne sredine.

Sa druge strane, Sajam energetike – ENERGETIKA okuplja regionalne kompanije, korporacije, preduzeća, institucije i profesionalce iz sektora električne energije, uglja, nafte, gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva.

Njegov izlagački i konferencijski program obuhvata sve aspekte ovih oblasti, od naučno-istraživačkog rada i proizvodnje, do distribucije, transporta i skladištenja prirodnih resursa.

Privredna komora Srbije takođe će imati značajnu ulogu na Sajmu, kako u izlagačkom delu programa, tako i u organizaciji dela stručnog programa.

 

U sklopu stručnih programa, posebno se izdvajaju tri ključna događaja:

Utorak, 28. novembar 2023. godine: Poslovni forum Srbija-Mađarska, koji će okupiti predstavnike iz poslovnog sektora oba regiona.

Sreda, 29. novembar 2023. godine: Konferencija na temu cirkularne ekonomije, koja će se fokusirati na očuvanje resursa i smanjenje otpada.

Četvrtak, 30. novembar 2023. godine: Prezentacije akademskih programa u oblasti zaštite životne sredine i cirkularne ekonomije, pružajući priliku studentima da se upoznaju s aktuelnim trendovima i mogućnostima za profesionalni razvoj.

Ovaj dvanaestorični skup o ekologiji i energetici obećava da će pružiti dragocen uvid u trenutna dostignuća i buduće perspektive ovih ključnih oblasti. Sajam Ekologije i Energetike će ponuditi platformu za razmenu ideja, promociju inovacija i povezivanje stručnjaka iz regiona.

Svi zainteresovani će imati priliku da se upoznaju s najnovijim trendovima i tehnologijama koje doprinose očuvanju životne sredine i efikasnom upravljanju energetskim resursima.

Vest preuzeta sa: https://greennews.rs/novembar-ozelenjuje-beograd-eco-fair-i-energetika-se-priblizavaju/

Prijavite se za naš Bilten!

Budite u toku sa najnovijim vestima iz oblasti zelene energije!


Intuit Mailchimp

SOLAR ZA SVI!

Pirke Solar © All Rights Reserved.