Skip to content Skip to footer

Kako kompanije mogu doprineti čistijem gradskom okruženju?

U neprekidnoj evoluciji gradske dostave, privatni sektor preuzima inicijativu u suočavanju s gužvom i emisijama.

Pokrenute porastom onlajn kupovinekompanije se nose s izazovima usvajanjem inovativnih i održivih rešenja.

Na čelu ovog pokreta je elektrifikacija tereta, s divovima poput Amazona i IKEA koji se obavezuju na značajne flote električnih vozila do 2030.

Međutim, potreban je sveobuhvatan pristup, jer samo zamena vozila neće olakšati gužvu.

Ulazimo u rešenja zasnovana na podacima i tehnologiji, koja pokreću efikasnost kroz uvide u obrasce dostave i korišćenje prostora.

Saradnja Gothenburga s logističkim kompanijama primer je deljenja podataka radi smanjenja nepotrebnog voženja i smanjenja emisija.

Saradnja gradova i kompanija izlazi kao ključna tema.

LondonuAmazon i lokalne vlasti preoblikovale su nedovoljno korišćen parking u centar za poslednju milju logistike, smanjujući dnevni broj vozila na putu za 85%.

Slično tome, vlasnik nekretnina i logistička kompanija udružili su snage kako bi optimizovali dostavu na Regent Streetu, smanjujući kretanje vozila do 80%.

 

Privatni sektor nije samo inovativan; formira strateška partnerstva.

Ambiciozni cilj Ubera da do 2040. postane platforma bez emisija proširuje se na dostavu Uber Eats-a do 2040, uz partnerstva poput onog u Tajvanu s Gogoro, usmerena na prelazak dostavnih flota na zelenije načine.

Takve saradnje imaju za cilj povećanje broja zelenih dostava, pokazujući da privatni sektor donosi promene, a ne samo pakete.

Ključna stvar leži usaradnjijavnog i privatnog sektora.

Globalna koalicija za novu mobilnost, inicijativa Svetskog ekonomskog foruma, zagovara ovu ideju, s ciljem stvaranja održive budućnosti za dostavu kroz međusobnu saradnju.

Dok privatni sektor usvaja inovacije, ovaj zajednički napor teži izgradnji gradova u kojima se može živeti i obnavljanju poverenja javnosti u procesu.

Vest preuzeta sa: https://greennews.rs/odrziva-dostava-kako-kompanije-mogu-doprineti-cistijem-gradskom-okruzenju/

Prijavite se za naš Bilten!

Budite u toku sa najnovijim vestima iz oblasti zelene energije!


Intuit Mailchimp

SOLAR ZA SVI!

Pirke Solar © All Rights Reserved.